Huizen te koop in Baardwijk, Waalwijk | Wijkinformatie
Baardwijk

Van eigen dorp tot authentieke woonwijk

Ben jij op zoek naar een huis in Baardwijk te Waalwijk? Of overweeg je juist een woning te koop aan te bieden? Carré de Wit makelaardij kent de wijk Baardwijk door en door en heeft reeds tientallen huizen mogen laten passeren. De wijk is één van de oudste wijken in de gemeente Waalwijk en de geschiedenis gaat zelfs terug tot de Middeleeuwen. Op deze pagina lees je alle relevante wijkinformatie van Baardwijk.

Bekijk woningaanbod
Wijkinformatie

Dé kenmerken

De geschiedenis van de woonwijk Baardwijk gaat terug tot de Middeleeuwen. Baardwijk was oorspronkelijk een zelfstandig dorp dat zich ontwikkelde rondom een kasteel genaamd Kasteel van Baardwijk. Deze is verwoest in de 16e eeuw tijdens de Tachtigjarige Oorlog en inde 20e eeuw onderging Baardwijk een transformatie met de opkomst van de schoenenindustrie in Waalwijk.

Tegenwoordig is Baardwijk een moderne woonwijk met een mix van historische en nieuwe woningen. Veel van de oorspronkelijke landelijke charme van het dorp is behouden gebleven, met enkele historische gebouwen en boerderijen die nog steeds te vinden zijn in de omgeving. De wijk heeft zich ontwikkeld tot een gewilde plek om te wonen, vanwege de gunstige ligging nabij het stadscentrum en de goede voorzieningen in de buurt.

In de buurt van Baardwijk zijn er diverse recreatiemogelijkheden. Het nabijgelegen Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen biedt prachtige natuurgebieden om te wandelen, fietsen en genieten van de natuur. Daarnaast zijn er in de omgeving verschillende sportfaciliteiten, zoals sportvelden en het Olypmpia zwembad.

De wijk is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer. Baardwijk ligt nabij de snelweg A59, die een goede verbinding biedt met steden zoals Tilburg, Breda en ‘s-Hertogenbosch.

Baardwijk biedt een divers woningaanbod, variërend van eengezinswoningen tot appartementen. Er zijn zowel koop- als huurwoningen beschikbaar, waardoor er voor verschillende budgetten en levensstijlen mogelijkheden zijn.

De actieve gemeenschap organiseert regelmatig buurtactiviteiten en evenementen, zoals Bork Totaal. Er is volop activiteit bij De Oude Toren Dit draagt bij aan een gevoel van saamhorigheid en sociale betrokkenheid binnen de wijk.

Al met al is Baardwijk een aantrekkelijke woonwijk in Waalwijk, met een gunstige ligging, groene omgeving en diverse voorzieningen in de buurt. Het biedt een ideale woonplek voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en kindvriendelijke omgeving met een goede bereikbaarheid.

  • Leuke mix van oud en nieuw
  • Gezondheidscentrum BaLaDe
  • Basisschool Baardwijk
  • Mikz kinderopvang
  • Voetbalclubs RKC Waalwijk, WSC en Baardwijk
  • Supermarkt Lidl
  • De Oude Toren
Weten wat jouw huis waard is?

Gratis waardebepaling

Overweeg je Baardwijk te verlaten of wil je juist binnen de wijk een ‘move’ maken? Met onze Gratis waardebepaling weet je direct wat je woning binnen de huidige woningmarkt waard is. Onze online tool werkt natuurlijk maar bij benadering, dus schroom vooral niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend adviesgesprek!

Gratis waardebepaling
Direct contact opnemen

Meer weten over deze wijk?

Neem contact op