Huizen te koop in Bloemenoord, Waalwijk | Wijkinformatie
Bloemenoord

Een beetje groen en plantsoen

Ben jij op zoek naar een huis in Bloemenoord te Waalwijk? Of overweeg je juist een woning te koop aan te bieden? Carré de Wit makelaardij kent de wijk Bloemenoord als zijn broekzak en heeft reeds tientallen huizen mogen laten passeren. De wijk is voortgekomen uit het door de gemeenteraad op 2 oktober 1958 vastgestelde ‘uitbreidingsplan Bloemenoord, regelende de bebouwing van het gebied ten oosten van de Burgemeester Smeelelaan, tussen de Eerste en Tweede Zeine.’ Inmiddels is de wijk natuurlijk heel stuk verder ontwikkeld. Op deze pagina lees je alle relevante wijkinformatie van Bloemenoord.

Bekijk woningaanbod
Wijkinformatie

Dé kenmerken

Voor de naam Bloemenoord werd gekozen vanwege de aanwezigheid van een ruime hoeveelheid ‘groen en plantsoen’ in het gebied en kregen de straten namen van bloemen en sierplanten. Dit is natuurlijk nog steeds terug te zien in de wijk.

Bloemenoord is vrij centraal gelegen in de bebouwde kom van Waalwijk en grenst dan ook aan het centrum, Zanddonk, Meerdijk én Baardwijk. Langs enkele hoofdwegen zit je zo op de autoweg N261 of A59 en kun je alle kanten op.

Bloemenoord kan worden omschreven als een leuke mix van oud en nieuw met bijvoorbeeld recent opgeleverde appartement complexen, maar ook vele jaren 60 woningen in gezellige woonwijken met speelpleintjes.

In de wijk zijn diverse faciliteiten te vinden, zoals voldoende kinderopvang en basisscholen Pieter Wijten en OBS Hugo. Ook vind je hier vlakbij het Gezondheidscentrum Olympiapark met o.a. een apotheek, huisarts en fysiotherapie. Ben je sportief aangelegd? Dan is dit jouw wijk! In sporthal De Zeine is genoeg te doen, maar het sportgebied bevat ook twee tennisverenigingen (Mattenkloppers, RCW), een atletiek vereniging (ACW66) en ook de voetbalverenigingen RKC en WCC.

Als het ergens bruist in Waalwijk, dan is dat wel op het Bloemenoordplein met supermarkt AH Jansen en diverse andere winkels die variëren van een slijterij tot bakker

Binnen 5 minuten ben je op de fiets in het centrum van Waalwijk. Maar ook bij de Efteling en het natuurpark de Loonse en Drunense Duinen ben je met enkele trapbewegingen. Het openbaar vervoer is prima geregeld en vanaf bushalte in de Smeelelaan, Groenewoudlaan en Akkerlaan zit je zo in de juiste bus.

  • Leuke mix van oud en nieuw
  • Vele pleintjes en speelvelden
  • Kinderopvang KDV Kindcentrum Bloemenoord en de Kindereijk
  • Basisscholen Pieter Wijten en OBS Hugo
  • Gezondheidscentrum Olympiapark
  • Supermarkt Albert Heijn Jansen
  • Diverse sportmogelijkheden rondom sporthal De Zeine
Weten wat jouw huis waard is?

Gratis waardebepaling

Overweeg je Bloemenoord te verlaten of wil je juist binnen de wijk een ‘move’ maken? Met onze Gratis waardebepaling weet je direct wat je woning binnen de huidige woningmarkt waard is. Onze online tool werkt natuurlijk maar bij benadering, dus schroom vooral niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend adviesgesprek!

Gratis waardebepaling
Direct contact opnemen

Meer weten over deze wijk?

Neem contact op