Huizen te koop in Besoyen, Waalwijk | Wijkinformatie
Besoyen

Een authentiek stukje Waalwijk

Ben jij op zoek naar een huis in Besoyen te Waalwijk? Of overweeg je juist een woning te koop aan te bieden? Carré de Wit makelaardij kent de wijk Besoyen door en door en heeft reeds tientallen huizen mogen laten passeren. De wijk is één van de oudste wijken in de gemeente Waalwijk en was tot 1922 zelfs een geheel zelfstandig gemeente. Op deze pagina lees je alle relevante wijkinformatie van Besoyen.

Bekijk woningaanbod
Wijkinformatie

Dé kenmerken

Besoyen ligt in het westelijke deel van de bebouwde kom van Waalwijk. Ten noorden van Besoyen ligt de Maasroute en ten westen van Besoyen ligt de autoweg N261. Zoals genoemd in de intro, was Besoyen tot 1922 een zelfstandige gemeente, waarna het een onderdeel van Waalwijk werd. Sindsdien is Besoyen aan Waalwijk vastgegroeid en maakt het de verbinding met de wijk Landgoed Driessen door enkele fietspaden.

Besoyen kan worden omschreven als een leuke mix van oud en nieuw. Zo bevat de Besoysensestraat woningen uit begin 20e eeuw en was dit ooit ‘de weg naar de Efteling’ voor velen. De nabijgelegen nieuwbouwwijk met daarin de Gradenboog is juist aan het einde van de 20e eeuw gebouwd en bevat een groot speelveld waar diverse evenementen worden georganiseerd. Daarnaast zijn er nog diverse nieuwbouwprojecten te vinden van enkele jaren geleden.

Rondom het ziekenhuis zijn diverse faciliteiten te vinden, zoals Gezondheidscentrum Besoyen met onder andere Huisartsenpraktijk Verwielstraat en Apotheek De Langstraat. Maar ook Basisschool Besoyen, Kinderopvang Mikz en de supermarkt Netto Rama zijn hier gesitueerd. Ondanks de concentratie van deze voorzieningen is dit deel van de wijk erg groen en overzichtelijk.

De nabije ligging van de grote autowegen, maakt erg gemakkelijk om snel op weg te zijn en ook op de fiets ben je binnen 10 minuten in het centrum. Maar ook bij de Efteling en het natuurpark de Loonse en Drunense Duinen ben je met enkele trapbewegingen. Het openbaar vervoer is prima geregeld en vanaf de bushalte in de Floris V Laan of bij het ETZ zit je zo in de juiste bus.

  • Leuke mix van oud en nieuw
  • Kinderopvang Mikz
  • Basisschool Besoyen
  • Ziekenhuis ETZ Waalwijk
  • Gezondheidscentrum Besoyen
  • Supermarkt Netto Rama
Weten wat jouw huis waard is?

Gratis waardebepaling

Overweeg je Besoyen te verlaten of wil je juist binnen de wijk een ‘move’ maken? Met onze Gratis waardebepaling weet je direct wat je woning binnen de huidige woningmarkt waard is. Onze online tool werkt natuurlijk maar bij benadering, dus schroom vooral niet om contact met ons op te nemen voor vrijblijvend adviesgesprek!

Gratis waardebepaling
Direct contact opnemen

Meer weten over deze wijk?

Neem contact op