De Wiecken - Carré De Wit
Terug naar overzicht

DE WIECKEN

Sprang-Capelle
Van € 610.000 tot € 620.000 v.o.n.

Deel dit project

Omschrijving

Acht luxe patiobungalows in Sprang-Capelle, gelijkvloers genieten in het groen.

Acht luxe patiobungalows in Sprang-Capelle gelijkvloers genieten in het groen

Mooier wonen op zekere leeftijd begint bij durven dromen. Wensen voor nu en later de revue laten passeren. Vanzelfsprekend mag het comfortabel, luxueus, duurzaam. Maar kan het ook gelijkvloers en levensloopbestendig? Het aanbod is schaars. In Sprang-Capelle wacht een aantrekkelijk nieuwbouwplan dat voorziet in acht luxueuze patiobungalows. Weelderig wonen in het groen. Tegen het schilderachtige decor van een historische korenmolen. Welkom in De Wiecken.
Strakke lijnen, moderne materialen, natuurlijke accenten. De Wiecken is een fris en eigentijds vormgegeven plan. De acht identieke bungalows liggen naast elkaar aan dezelfde straat. Een gladde, langformaat gevelsteen domineert het metselwerk en creëert uniformiteit. De lichte kleurstelling van de horizontaal gemetselde stenen contrasteert fraai met de warme tint van houten gevelbekleding welke verticaal is aangebracht.
Ommuring aan de voor- en achterzijde, met behoud van transparantie. In het bouwplan is bewust gekozen om de architectuur tot aan de uiterste contouren van het perceel te laten spreken. Het suggereert voor buitenstaanders duidelijke begrenzing terwijl het voor bewoners geborgenheid, beschutting en privacy uitdrukt. De artistieke impressies spreken boekdelen.
Zorgen over bereikbaarheid en parkeren zijn overbodig. Elke bungalow heeft twee parkeerplaatsen op eigen perceel. Vernieuwing van de bestaande openbare weg maakt De Wiecken toegankelijk vanaf de Oudestraat. Uitsluitend voor bestemmingsverkeer, dus sluipverkeer uitgesloten. Naast de weg komt een extra voetgangers- annex parkeerstrook voor bezoekers.
RIANT WONEN, GELIJKVLOERS GENIETEN
Plan De Wiecken is ontworpen voor een exclusieve doelgroep welke toe is aan een volgende stap. Een select publiek van woonconsumenten die zichzelf het privilege gunnen van gelijkvloers genieten in een nagenoeg onderhoudsvrije woning. Zeg maar gerust: een riante woning – met circa 153 m2 gebruiksoppervlak en circa 570 m3 inhoud. De kinderen zijn uitgevlogen maar komen geregeld over de vloer, soms met kleintjes in hun kielzog. Prettig dat er plek genoeg is voor het hele gezin, de vriendenkring en andere gasten. Uitgerust met drie slaapkamers, waarvan er twee aan de patio grenzen, zijn er verschillende scenario’s mogelijk. Voor de hand ligt een ‘master bedroom’ met inloopkast. De tweede of derde slaapkamer laat zich gemakkelijk opofferen voor een logeerkamer, studeerkamer of ‘gym’. Verder omvat het woonprogramma op de begane grond een royale badkamer en een inpandige bijkeuken annex berging. Hoogst compleet, ronduit ideaal.
BLIJVEND DE BLIK OP BUITEN
Kokerellen en tafelen is een groot genoegen in de riante leefkeuken met kookeiland. In de open ruimte van meer dan 40 m2 past met gemak een lange eettafel voor tien stoelen. Aan de keuken grenst de living, die in omvang weinig onderdoet: circa 30 m2. Beide vertrekken staan in open verbinding met elkaar en geven uitzicht op zowel de patio als de tuin aan de achterzijde. Het vele glas laat overvloedig daglicht in de woning binnen en boeit continu door de blik op buiten.
DUURZAAM? ONTDEK ‘ALL-ELECTRIC’
Luxueus in afwerking, spaarzaam in verbruik, zonder concessies aan comfort. De Wiecken omarmt duurzaam wonen. Sinds 2018 sluit Nederland zijn nieuwbouwwoningen niet meer aan op gas. Voor traditionele systemen op gas bestaan verschillende alternatieven. De patiobungalows in De Wiecken zijn volledig elektrisch. Met state-of-the-art warmtepompen en warmteterugwinning. All-electric is een universele uitkomst voor de meest uiteenlopende functies: verwarmen, koken, koelen, ventileren en tapwatergebruik. Ervaar het comfort van een woning die voldoet aan de hoogste standaarden. Met bewegingsvrijheid om te bepalen hoe energiezuinig het verbruik uitpakt. Het aanzienlijke dakoppervlak laat veel ruimte voor zonnepanelen. Genoegen nemen met voldoende rendement voor eigen verbruik of streven naar maximale opbrengst? Niets moet, bijna alles mag en kan. Als woningeigenaar draai je zelf aan de knoppen!
GROENE BELOFTE
Weelderig wonen in het groen. Een belofte die De Wiecken volledig inlost. De bungalow telt niet minder dan drie tuinen, gelegen aan de voorzijde, de achterzijde en centraal in de woning: de patio van circa 27 m2. Aan de achterzijde zorgt een terrasoverkapping voor extra comfort in vrijwel elk seizoen. In de schaduw, uit de wind. Voor het opbergen van tuingereedschap, stoelkussens en andere zaken is voorzien in een buitenberging. Met een open, groen karakter krijgt het gebied rond de woningen een parkachtige bestemming. De gemeente richt circa 3.700 m2in als openbaar groen en ontfermt zich over het onderhoud van deze oase, die ook de omgeving van de historische korenmolen naar een hoger plan tilt.
Ben je enthousiast geworden en wil je meer weten over dit project? Of vind je dit met zekerheid de uitgelezen plek voor jou? Schrijf je dan in via onderstaand formulier.
[gravityform id="3" title="true" description="true"]
Toon meer Lees minder

Kenmerken

  • Oplevering Q2 2024
  • Beschikbare woningen 8
  • Woonoppervlake v.a. 152m2
  • Kamers 4
  • Website https://www.dewiecken.nl
  • Koopsom Van € 610.000 tot € 620.000 v.o.n.
  • Groen dak selum
  • Zonnepanelen 20
Toon meer Lees minder

Plattegronden