5 inpaktips voor het inpakken van verhuisdozen - Carré De Wit
Artikel

5 inpaktips voor het inpakken van verhuisdozen

  • Uncategorized, Wooninspiratie
Verhuistips

Je gaat verhuizen en moet nu gaan nadenken over het inpakken van uw spullen. Hoe pak je dit het beste aan? Om je hierbij te heeft Carre De Wit makelaardij een aantal handige inpaktips voor je op een rijtje gezet. Wij zijn erg tevreden over de verhuismaterialen van Verhuisdozen.store.

 

1. Het servies inpakken

Pak servies in met inpakpapier. Bestel om te beginnen stevige verhuisdozen en een pak inpakpapier. Op de bodem van de verhuisdoos plaats je vervolgens een laag van luchtige proppen met inpakpapier. Gebruik per glas of bord één vel stevig inpakpapier. Hoe groter de vellen zijn, des te makkelijker het inpakken is. Zet borden en glazen rechtop in de verhuisdoos. Als de doos vol is, stop je nog enkele luchtige proppen overal tussen. Zo kan het glaswerk niet bewegen. Maak geen gebruik van kranten, deze geven namelijk af op het glaswerk.

 

2. Verhuisdozen sorteren en voorzien van stickers

Om je verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat je op alle verhuisdozen aangeeft waar deze moeten komen in de nieuwe woning. Doe dit door bijvoorbeeld door elke kamer je nieuwe woning een nummer te geven. Zo weet zowel jij als de verhuizer waar de verhuisdozen geplaatst moeten worden.

 

3. De juiste verhuismaterialen in huis halen

Een verhuizing wordt makkelijker en kost minder tijd wanneer je speciaal verhuismateriaal gebruikt. Denk hierbij aan materiaal zoals een verhuislift, voor zware spullen van een bovenverdieping of appartement. Denk ook aan speciale verhuisdozen, bijvoorbeeld voor boeken of schilderijen. Deze kun je het beste online bestellen op een webshop waar ze professionele verhuisdozen verkopen. Professionele verhuisdozen zijn veel steviger dan verhuisdozen van de lokale bouwmarkt.

 

4. Maak de verhuisdozen niet te zwaar

Let erop dat je de verhuisdozen niet te zwaar maakt. Dit werkt namelijk niet heel prettig voor jezelf, maar ook niet voor de mensen die u helpen bij het verhuizen. Een maximaal gewicht van 15 kg werkt het prettigst.

 

5. Een bij-de-hand-tas inpakken

Tijdens de verhuisdag wil je niet op zoek hoeven naar sleutels, belangrijke papieren, toiletspullen of andere zaken die je elke dag gebruikt. Ook paspoorten raden we aan apart te houden tijdens de verhuizing. Verzamel deze spullen en vervoer deze zelf.

Woning check

Weet jij wat je woning waard is?

Gratis woningcheck